η ιστορία μας

Αφετηρία δημιουργίας της οικογενειακής μας επιχείρησης “Filevia” ήταν η περιπλάνηση σε μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις λικέρ τα οποία έφτιαχναν οι νοικοκυρές στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας από φρέσκα φρούτα και αρωματικά φυτά, φέρνοντας στο νου μας παιδικές αναμνήσεις.

Η αναζήτηση και η φαντασία μας έδωσαν την ιδέα να ενσταλάξουμε στην παραγωγή όλον αυτό τον πλούτο των γνώσεων μέσα από γευστικές εξερευνήσεις, πάντα με παραδοσιακό τρόπο, των λικέρ από φρούτα και καρπούς της περιοχής μας και από ιδιαίτερα αρωματικά φυτά και του μοναδικού Αρώοινου.

 

Με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη αρχίσαμε αυτό το όμορφο και γευστικό ταξίδι, ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας την τοπική παραγωγή νέων δυναμικών καλλιεργειών, όπως της Αρώνιας, αλλά και με επιλεκτικές συνεργασίες με παραγωγούς οι οποίοι με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα αξιοποιούν τη γη τους.

προέλευση ονομασίας


Η προέλευση του ονόματος «Filevia» συνθέτει το απλό νόημα των λέξεων Φιλικός, Φιλόξενος, Φίλεμα με το παραγωγικό και πανέμορφο νησί μας, την Εύβοια, έναν ευλογημένο τόπο με ευρεία και διαφοροποιημένη παραγωγή και αντιθέσεις φυσικού περιβάλλοντος.