• Αρώνια - Φρέσκος Καρπός τα 2 κιλά 15 €

Φρέσκος καρπός Aρώνιας δικής μας παραγωγής από την καλλιέργειά μας στην Β. Εύβοια

ΑΡΩΝΙΑ, το «θαύμα» της φύσης!

Η Αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) είναι φυλλοβόλος θάμνος και η καλλιέργειά του στη Ευρώπη ξεκίνησε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

H Αρώνια βρίσκετε στις πρώτες θέσεις στην Διεθνή κλίμακα φαρμακευτικών φυτών.

Η Ελληνική Αρώνια:                                                                                                                                                                                                                  Ποιοτική διαφοροποίηση σε σύγκριση με το εισαγόμενο προϊόν.

Η ποιοτική διαφοροποίηση του καρπού που παράγεται στη χώρα μας και βέβαια και στην Εύβοια, έγκειται στην ποιότητα. Π.χ. στις Βορειοανατολικές χώρες της Ευρώπης τα σάκχαρα είναι στους 17 βαθμοί Brix ενώ στη δική μας ελεγχόμενη καλλιέργεια έχουμε τιμές  που φθάνουν τους 26 βαθμών Brix (πρόκειται για δείκτη ο οποίος  μεταφράζεται και σε υψηλότερες τιμές των παραμέτρων στις οποίες οφείλεται η ωφέλιμη δράση του φρούτου, όσο αφορά στην επίδρασή του στην ανθρώπινη υγεία).                                                                                                   

Η Αρώνια είναι αναγνωρισμένη ως φαρμακευτικό φυτικό είδος.                                                  

 • Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ευεργετικών ιδιοτήτων των καρπών της οφείλονται στην υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολικών ενώσεων (φλαβονοειδών, ανθοκυανίνης και τανίνης),
 • Ο καρπός και ο χυμός της Αρώνιας περιέχει καταμετρημένες 277 αντιοξειδωτικές ουσίες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλα berries,  και έχει τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από όλα τα φρούτα που μετρήθηκαν με την κλίμακα ORAC,πέντε φορές περισσότερες από το χυμό του ροδιού  και τετραπλάσιες από το κόκκινο κρασί.
 • Η Αρώνια είναι πηγή προβιταμίνης Α (β καροτένιο) και βιταμινών Β2, Β6, Β9, C, E,K.                          Επιπλέον περιέχει βόριο και ιώδιο (ιχνοστοιχεία), καθώς και πηκτίνη σε υψηλότατες συγκεντρώσεις (πολυσακχαρίτης).                                                                                                                                                                                  Συμπληρωματικές δράσεις
 • ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος και των αγγείων,
 • πρόληψη και καταπολέμηση της υπέρτασης – συμβάλλει  στην πρόληψη καρδιακής ανεπάρκειας.                                                     
 • Στην προστασία του ύπατος, στη ρύθμιση του διαβήτη, στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων των νεφρών, ρευματισμών, αλλεργιών, κ.λπ.                                                
 • Βοηθά στην απορρόφηση και την προστασία των οργανισμών από την ραδιενέργεια.

Για αυτό τον λόγο στις Ανατολικές χώρες της Ευρώπης και στην Ρωσία ο καρπός της Αρώνιας χορηγείται σε εργάτες πυρηνικών εργοστασίων και κοσμοναύτες, πριν και μετά τις διαστημικές τους αποστολές.

 • O καρπός διατηρείται στην κατάψυξη για να διατηρηθούν όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

 


Αρώνια - Φρέσκος Καρπός τα 2 κιλά 15 €

 • Κατασκευαστής: FILEVIA
 • Κωδικός Προϊόντος:222222
 • Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο
 • 15,00€


Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 2 τεμ.

Σχετικά Προϊόντα

Αρώνια 100% Βιολογικός Χυμός 1 Λίτρο - ARONIA BIO

Αρώνια 100% Βιολογικός Χυμός 1 Λίτρο - ARONIA BIO

Φυσικός χυμός Αρώνια 1000ml .Η περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες είναι από τις υψηλότερες σε σύγκρ..

11,50€

Ετικέτες: ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΑΡΩΝΙΑΣ