Νέα & Εκδηλώσεις

Βασικές οδηγίες διατροφής

Βασικές οδηγίες διατροφής:

από τη συνεργάτιδα της Filevia Γεωργίας Μεγαρίτη. Βιολόγο BSc, Μοριακή ΔιατροφολόγοςMSc και σύμβουλος ευζωίας.

Τηλ:6936123311 / georgiamegariti.gr/info@georgiamegariti.gr

Η βασική αρχής υγιεινής ζωής και ευζωίας είναι η αντιστάθμιση τριών παραγόντων: Σωστή και ισορροπημένη διατροφή, φιλική για το σώμα, η δραστηριότητα του σώματος μέσα από τη συχνή κίνηση και η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και των στρεσσογόνων καταστάσεων.

Η βάση στην οποία οφείλουμε να προσαρμόσουμε την διατροφή μας, είναι η μεσογειακού τύπου διατροφή, σε συνδυασμό με μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι πλέον αποδεδειγμένο επιστημονικά και αποδεκτό παγκόσμια, ότι καμιά τύπου δίαιτα και περιοριστική διατροφή δεν ευνοεί την υγεία και δεν οδηγεί σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε την προσωπική μας ρουτίνα και να αρχίσουμε να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, δίνοντας σημασία στα σημάδια πείνας – κορεσμού. Το καθημερινό μας υγιεινό πρόγραμμα να καλύπτει το κιρκάδιο μας ρυθμό και απαιτήσεις, στοιχεία τόσο μοναδικά και ξεχωριστά όσο είναι ο καθένας μας.

Πλέον είναι επίσης επιστημονικά αποδεκτό, ότι δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες και φόρμουλες που κάνουν για όλους. Οι επιστήμονες που ειδικεύονται σε μια πιο προσωπική και ολιστική προσέγγιση μπορούν να σας κατευθύνουν, ώστε να χάσετε το περιττό βάρος μια για πάντα, όπως και να ανακτήσετε την υγεία σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν τη φυσική διατροφή , όμως είναι σημαντικά, όπως το AroShape της Filevia, γιατί δρουν συμπληρωματικά σε αυτό που θέλει ο καθένας να πετύχει.

Τέλος, όσον αφορά τις ανθυγιεινές μας συνήθειες, θα θυμηθούμε μέσα από τα λόγια του Ιποκκράτη ότι η «υγεία κρύβεται στο μέτρο». Ας γίνει η «τροφή το φάρμακό μας». Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που καθημερινά μας διδάσκουν, για το τι είναι καλό και κακό φαγητό, όμως ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το φαγητό θα πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο παρά το είδος της τροφής. Μια σταθερή απώλεια βάρους και η διατήρηση της υγείας έρχεται, μέσα από τις μικρές αλλαγές των καθημερινών μας συνηθειών